Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Γλυκά με Ινδική Καρύδα

Γλυκά με Ινδική Καρύδα




 

    Εύκολα & Νόστιμα νηστήσιμα γλυκάκια, που συνήθως τα κερνάμε στη γιορτή του Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στο ομώνυμο εκκλησάκι μας στον Καραδήμα Ιωαννίνων.




Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελλάκια μπέικιν πάουντερ (40γρ.)
2 πορτοκαλάδες με ανθρακικό (κουτάκι 330ml η κάθε μια)
2 κούπες καλαμποκέλαιο
1 κούπα ινδική καρύδα για τη γέμιση
1/2 κούπα ινδική καρύδα για πασπάλισμα

Υλικά για σιρόπι:

4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

   Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε το λάδι, τις πορτοκαλάδες, την ινδική καρύδα και το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας χωρίς να ζυμώσουμε έντονα. Τοποθετούμε σε τρία ταψιά κουζίνας αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω τους στρογγυλά μπαλάκια ζύμης (όσο ένα μικρό καρύδι) πατημένα λιγάκι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 30'.
Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 3΄-4΄. 
Σιροπιάζουμε τα γλυκά καθώς αυτά είναι ζεστά και τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

Μετά από 6-8 ώρες τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια μάφιν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου